Het Halt-traject geeft jou de mogelijkheid om een fout goed te maken zonder een strafblad te krijgen. Je moet het traject dan wel volgens de afspraken afronden.
Ik moet naar Halt
- Hoe gaat het Halt-traject?
- Wat zijn de gevolgen van de Halt-interventie?
- Registratie van jouw gegevens
- JIM (Jouw ingebrachte Mentor)
- Als er meer aan de hand is...
- Voorlichting op school
- Spreekuur op school
- Halt voor ouders en verzorgers
- Slachtoffer in een zaak
- Samenwerking met het Mediacollege Amsterdam
Wat zijn de gevolgen van de Halt-interventie?
Als je naar Halt gaat, krijg je de kans om je fout goed te maken. Als je het Halt-traject volgens de afspraken afrondt, krijg je geen strafblad. Een verwijzing naar Halt staat wel 5 jaar in de politieregisters. Wat dit kan betekenen lees je in de flyer hieronder.
Als je je niet aan de afspraken houdt, dan kan je toch worden veroordeeld voor het strafbare feit en krijg je een strafblad. Als je een strafblad hebt wordt dit meegenomen bij het aanvragen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). De VOG vraag je aan als je bijvoorbeeld een (bij)baantje of stage zoekt of een opleiding wilt volgen. Dat je een strafblad hebt, betekent niet dat je hiervoor niet in aanmerking komt. Er wordt gekeken naar de omstandigheden in jouw situatie.
Door het Halt-traject leer je wat je fout hebt gedaan, wat de gevolgen zijn van je gedrag voor jezelf, maar ook voor anderen én hoe je voortaan betere keuzes kunt maken.
Meer informatie over de gevolgen van een Halt-traject en wat Halt voor jou hierin kan betekenen staat in deze flyer.
Meer informatie over VOG en strafblad vind je op de volgende websites:
- Vraag het de politie, over het strafblad
- Wat is de VOG?