Het spreekuur is voor leerlingen op middelbare scholen, na grensoverschrijdend gedrag zoals vechtpartijen, vernielingen of spijbelen. Het doel is om te voorkomen dat de leerling opnieuw in de problemen komt.
Ik moet naar Halt
- Hoe gaat het Halt-traject?
- Wat zijn de gevolgen van de Halt-interventie?
- Registratie van jouw gegevens
- JIM (Jouw ingebrachte Mentor)
- Als er meer aan de hand is...
- Voorlichting op school
- Spreekuur op school
- Halt voor ouders en verzorgers
- Slachtoffer in een zaak
- Samenwerking met het Mediacollege Amsterdam
Spreekuur op school
Spullen vernielen, een vechtpartij of de docent uitschelden. Of vaak te laat komen en veel spijbelen. Ook op school loopt het soms uit de hand. De docent stuurt je de klas uit of je wordt geschorst. Maar hier leer je niets van. Daarom houdt Halt op middelbare scholen een spreekuur. Hier word je naar verwezen voor incidenten waarbij er sprake is van grensoverschrijdend gedrag. Op deze manier willen we voorkomen dat je opnieuw in de problemen komt.
Onze aanpak
In het spreekuur gaan we met jou in gesprek. We praten over wat je hebt gedaan en over de gevolgen. Zo nodig betrekken we je ouders en docenten erbij. Je biedt je excuses aan en we gaan aan het werk om je sociale vaardigheden te vergroten. Dit doen je door opdrachten te maken, bijvoorbeeld over omgaan met agressie of groepsdruk.
Wat levert het op
Bij het Halt-spreekuur krijg je de kans om te leren van je fouten en recht te zetten wat je verkeerd hebt gedaan. In plaats van een schorsing en thuis zitten, blijf je op school. En school wordt weer een veilige omgeving. Zowel voor leerlingen als voor de docenten.
Lees hier meer over het spreekuur.